Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Στόχος του προγράμματος είναι μέσα από σειρά δράσεων να υπάρξει σωστή ενημέρωση στο ευρύ κοινό με σκοπό να τεθούν οι σωστές βάσεις, ώστε ο καθένας από εμάς να γνωρίσει πώς μπορεί να κάνει πρόληψη με στόχο να μειώσει τον κίνδυνο να υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Στην περίπτωση δε, που υποστεί επεισόδιο, είτε ο ίδιος είτε κάποιος άλλος, να είναι σε θέση να αναγνωρίσει την κατάσταση, τα συμπτώματα και να δράσει άμεσα.

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ:

Ιατρική Υποστήριξη

Η “Αναστασία” απαρτίζεται από μια μεγάλη ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων και θεραπευτών οι οποίοι, σε συνεργασία με τους εθελοντές μας, παρέχουν στους ασθενείς μας τη δυνατότητα υποστήριξης από διάφορους κλάδους της:

Ψυχολογική Υποστήριξη

Γνωρίζοντας την δυσκολία διαχείρισης των συναισθημάτων και της αλλαγής του τρόπου ζωής μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, η “ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ” παρέχει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς που πάσχουν από εγκεφαλικό επεισόδιο καθώς επίσης και στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον.

Οι συνεδρίες παρέχονται από εθελοντές ψυχολόγους οι οποίοι είναι πρόθυμοι να ακούσουν, να κατανοήσουν και να βοηθήσουν τον κάθε ένα ξεχωριστά.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ:

Κοινωνική Υποστήριξη

Το τμήμα αυτό αναλαμβάνει:

Οικονομική Υποστήριξη

Στα πλαίσια της οικονομικής ενίσχυσης των πασχόντων από εγκεφαλικά επεισόδια με σκοπό την βελτίωση της κατάστασής τους προσφέρεται κάλυψη σε:

ΦΑΡΜΑΚΑ &
ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ &
ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

ΙΑΤΡΙΚΕΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ
ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΚΕΝΤΡΑ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ &
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΑ

Νομική Υποστήριξη

Η “ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ” Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία παρέχει δωρεάν νομικές συμβουλές σε ασθενείς με εγκεφαλικά επεισόδια καθώς και στους οικείους τους.

Μπορείτε να καλέσετε στο γραφείο του Οργανισμού, να δηλώσετε το αίτημά σας και να έρθετε σε επικοινωνία με τον νομικό σύμβουλο της Εταιρείας.

Αιμοδοσία

Η “ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ” θέλοντας να σταθεί στο πλευρό όλων εκείνων των ασθενών που πάσχουν από εγκεφαλικά επεισόδια και κατανοώντας την μεγάλη και άμεση ανάγκη για εξεύρεση και παροχή αίματος στους πάσχοντες ασθενείς, οργανώνει:

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Παναγία η Βοήθεια” και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Άγιος Ανδρέας”.

Μετάβαση στο περιεχόμενο